Blog

5 ok amiért jobb webáruházban vásárolni, mint boltban!

Atyi Gréta
Atyi Gréta
2020.12.08 16:17
5 ok amiért jobb webáruházban vásárolni, mint boltban!

Már megszerezni is nehéz volt a hatalmas káoszból a fölsőt, most pedig ott állsz arra a próbafülkére várva, amelyikben egy lány ráérősen vetkőzik, öltözik, miközben – a pasija, vagy a bátyja – a hatodszor szalad el egy mérettel kisebb és nagyobb felsőért. De a csaj ki nem jönne a fülkéből, „tartja”. Megunod, és bármennyire is tetszett ez az alapdarab, otthagyod. Ez nem történt volna meg, ha online vásárolsz! Összegyűjtöttük 5 tanulságos érvet, miért jobb online vásárolni ruhát.

Ezért vásárolj inkább online

Ha belegondolsz, akkor már a fenti eset éppen elég lehet arra, hogy legközelebb inkább online vásárolj, de ennél sokkal több észszerű érvünk van az online vásárlás mellett. Összegyűjtöttünk ötöt.

1: Beszéljünk a próbafülkéről (és arról, hogyan befolyásol az üzlet)

Abban a pillanatban, ahogy a kiválasztott ruháddal belépsz a próbafülkébe, azonnal a marketingesek pókhálójába kerülsz. Felsorolni is nehéz mennyi trükköt vetnek be a boltok azért, hogy vásárolj. Először is a próbafülke kicsi lesz azért, hogy egyedül kelljen döntened, és azért is, hogy ne érezd ott magad túl jól és gyorsan dönts. A gyors döntés azért kedvez a boltnak, mert inkább mondod valamire, hogy kell, mint azt, hogy nem.

Aztán itt van a tükör trükk: a próbafülke fala soha nem egyenes (vagy a tükör rajta nem az) mindig kicsit dől lentről felfelé. Azért, mert ez a beállítás meghosszabbítja a lábad, és minden jobban áll rajtad, mint igazából, optikailag megnyújt. A harmadik trükk az egodra hat: kifelé ott lesz a hajtogatós kislány, aki elkéri tőled a ruhákat, és – ugye – milyen ciki mindent visszaadni? Sokan inkább vesznek valamit.

Ha online vásárolsz akkor egyik trükköt sem tudják bevetni, nincs időnyomásod, és szuper az élmény (és a pasid is megnézhet a ruhában)

2: A Covid miatt most biztonságosabb otthon!

Oké, ezt eddig ezerszer hallottad, és érted is, de szeretnénk neked érzékeltetni azt, hogy mi vár rád egy boltban. Emberek, akik úgysem tartják be a szociális távolságot és akár még a nyakadba is lihegnek, mert „nincs is koronavírus”, mondják. Tárgyak, amiket már valaki megfogott és ki tudja mi van rajta. Próbafülke, amit nyilván nem fertőtlenítenek naponta többször, cserébe ki tudja ki volt bent előtted? És a ruha, amit úgy veszel fel, hogy lehet, hogy valaki nemrég vette le.

Ha webshopból vásárolsz akkor érintésmentesen kapod a terméket: senki nem ért hozzá és az otthonod biztonságában próbálhatod fel.

3: Csak nyugodtan

Nem mondjuk, hogy ezt tedd amit leírunk, de akár ezt is tehetnéd. Szóval, kinyitsz egy finom bort, töltesz magadnak egy pohárba, meggyújtod a kedvenc illatgyertyádat, bekucorodsz a takaró alá és ha akarod 2 perc alatt átfutod a kollekciónkat, ha akarod akkor órákon át nézegeted mielőtt eldöntöd melyikre van szükséged. És kettő nap múlva ott van nálad.

Az idő a tiéd, lazán vásárolhatsz nyomás nélkül. Sőt: ha semmit nem veszel akkor is örülünk, hogy nálunk voltál.

4: Megvehetsz bármit úgy, hogy más nem tudja

Szerintünk ezt a pontot (most összekacsinthatnánk, ha egy helyen lennénk) nem is kell megmagyarázni annál jobban, minthogy egy nőnek mindig (tényleg mindig) van arra nyomós oka, hogy miért akar valamit megvenni úgy, hogy azt senki ne tudja. Online megteheted.

5: Az átláthatóság

Ami szerintünk nagyon fontos. Egy felmérés szerint a vásárló az üzlet kínálatának alig 7-9%-át látja, abból dönt (és még az is lehet, hogy ott is kompromisszumot kell hozni mert épp nincs az a szín, vagy a méretedben) és majdnem biztos, hogy eladói segítségre szorulsz. A webshop teljes kínálatát és a teljes készletét is látod azonnal. Ez nagyságrendekkel kényelmesebb, mint a boltban.

5+1 Mindent tudsz a termékről.

A méretét, az anyagát, pontosan megmondjuk milyen hosszú és széles, és még a színét is. Amikor a gretagardrob.hu-n vásárolsz az olyan mintha lenne egy személyes stylistod, aki minden (még a fel nem tett) kérdésedre is válaszol.

Nézz szét a kínálatunkban ide kattintva: https://gretagardrob.hu/